Handlelista for de som har egne planer for frokost, lunch og mellommåltider, men som vil følge Veganerens middagsmeny. Middagene er beregnet for to personer.
Tekst: Marit Ylvira Haugland
Basics
Dette er ingredienser du kanskje har, hvis ikke bør du kjøpe det inn. Varer kan som regel stå lenge i skapet, og brukes til mye forskjellig. Nytt fra forrige uke er uthevet.
- Næringsgjær (Kan sløyfes. Ellers kan det kjøpes på helsekostbutikk eller nettbutikk feks her)
- Krydder som salt, pepper, chili, paprikapulver, gressløk, kanel, karri, løkpulver, spisskummen, grillkrydder, kardemomme, oregano, gurkemeie og dill
- Grønnsaksbuljong
- Rapsolje (eller annen smakfri olje)
- Olivenolje
- Soyasaus
- Hvetemel
- Maizena/maisstivelse
- Tørrgjær
- Sukker
- Ris
Mandag: Kjapp tagliatelle med cherrytomater og hvitløk

- Tagliatelle (uten egg!)
- 1 pakke cherrytomater
- Hvitløk (trenger 3 fedd)
- 1 løk
- 1 boks hakkede tomater (trenger ½)
- Persille (frisk/tørr)
- Hjemmelaget vegansk parmesan (valgfritt, trenger i så fall 1 dl gresskarfrø, 1 dl cashewnøtter, ½ dl pinjekjerner, næringsgjær)
Tirsdag: Hot søtpotetsuppe med gulrot og ingefær

- Gulrøtter (trenger 2)
- 1 søtpotet
- 1 boks kokosmelk
- 1 løk
- 1 boks kikerter (Ikke GoGreen / Coop – de beste er Rema1000 og Eldorado)
- Ingefær
- Hvitløk (trenger 1-2 fedd)
- Currypaste
Onsdag: Middagskaker med ris og blomkål

- 1 stor blomkål
- Små havregryn (trenger 2 dl)
- 1 purreløk
- Krydder; løkpulver, sellerisalt, merian, rosmarin, timian, etc.) (Kan sløyfes / byttes ut med gode krydre du har)
- (Ris)
- Tilbehør til middagskakene (f.eks. hamburgerbrød, poteter, grønnsaker, etc.)
Torsdag: Linselasagne

- 2 løk
- Hvitløk (trenger 2-3 fedd)
- Røde linser; 2 pakker, eller 2-3 never tørre)
- 2 bokser hermetiske tomater
- Stangselleri (trenger 3 stilker)
- Gulrøtter (trenger 2 store)
- Lasagneplater (uten egg!)
- Vegansk margarin
- Muskat
- 1 l soyamelk (trenger 7-8 dl)
- Godt brød, f.eks.hjemmelagede hvitløksbaguetter (trenger i så fall baguetter/ciabatta, vegansk smør, hvitløk, bladpersille, olivenolje)
- Salat
Fredag: Taco med crispy tofu bites

- 1 pakke tortillalefser
- 1 pakke fast tofu
- 2 pakke Santa Maria Crispy Chicken
- Det du liker å ha på av grønnsaker og annet tilbehør!
- Veganost (valgfritt, fås på helsekostbutikker og en del dagligvarebutikker med litt utvalg)
- Vegansk rømme (Oatly iMat Fraiche, eller lag selv) (valgfritt)
Lørdag: Pizza!

For pizzatopping er det bare fantasien som setter grenser – her er litt inspirasjon!
Søndag: Tofu og duppe

- 2 pakker tofu
- Liquid smoke (fås på Meny og enkelte andre butikker med godt utvalg – gir en god røyksmak)
- Vegansk margarin (trenger 4 ss)
- 1 l soyamelk (trenger 7-8 dl)
- Gressløk eller persille til servering
- Muskat
One comment