Uke 2: Handleliste for kun middager

Handlelista for de som har egne planer for frokost, lunch og mellommåltider, men som vil følge Veganerens middagsmeny. Middagene er beregnet for to personer.

Tekst: Marit Ylvira Haugland

Basics

Dette er ingredienser du kanskje har, hvis ikke bør du kjøpe det inn. Varer kan som regel stå lenge i skapet, og brukes til mye forskjellig. Nytt fra forrige uke er uthevet.

  • Næringsgjær (Kan sløyfes. Ellers kan det kjøpes på helsekostbutikk eller nettbutikk feks her)
  • Krydder som salt, pepper, chili, paprikapulver, gressløk, kanel, karri, løkpulver, spisskummen, grillkrydder, kardemomme, oregano, gurkemeie og dill
  • Grønnsaksbuljong
  • Rapsolje (eller annen smakfri olje)
  • Olivenolje
  • Soyasaus
  • Hvetemel
  • Maizena/maisstivelse
  • Tørrgjær
  • Sukker
  • Ris

Mandag: Kjapp tagliatelle med cherrytomater og hvitløk
10868168_10152880715015977_7807199570888075568_n

  • Tagliatelle (uten egg!)
  • 1 pakke cherrytomater
  • Hvitløk (trenger 3 fedd)
  • 1 løk
  • 1 boks hakkede tomater (trenger ½)
  • Persille (frisk/tørr)
  • Hjemmelaget vegansk parmesan (valgfritt, trenger i så fall 1 dl gresskarfrø, 1 dl cashewnøtter, ½ dl pinjekjerner, næringsgjær)

Tirsdag: Hot søtpotetsuppe med gulrot og ingefær
IMG_8130

  • Gulrøtter (trenger 2)
  • 1 søtpotet
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 løk
  • 1 boks kikerter (Ikke GoGreen / Coop – de beste er Rema1000 og Eldorado)
  • Ingefær
  • Hvitløk (trenger 1-2 fedd)
  • Currypaste

Onsdag: Middagskaker med ris og blomkål
IMG_2585

  • 1 stor blomkål
  • Små havregryn (trenger 2 dl)
  • 1 purreløk
  • Krydder; løkpulver, sellerisalt, merian, rosmarin, timian, etc.) (Kan sløyfes / byttes ut med gode krydre du har)
  • (Ris)
  • Tilbehør til middagskakene (f.eks. hamburgerbrød, poteter, grønnsaker, etc.)

Torsdag: Linselasagne
IMG_0985

  • 2 løk
  • Hvitløk (trenger 2-3 fedd)
  • Røde linser; 2 pakker, eller 2-3 never tørre)
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • Stangselleri (trenger 3 stilker)
  • Gulrøtter (trenger 2 store)
  • Lasagneplater (uten egg!)
  • Vegansk margarin
  • Muskat
  • 1 l soyamelk (trenger 7-8 dl)
  • Godt brød, f.eks.hjemmelagede hvitløksbaguetter (trenger i så fall baguetter/ciabatta, vegansk smør, hvitløk, bladpersille, olivenolje)
  • Salat

Fredag: Taco med crispy tofu bites
IMG_6947

  • 1 pakke tortillalefser
  • 1 pakke fast tofu
  • 2 pakke Santa Maria Crispy Chicken
  • Det du liker å ha på av grønnsaker og annet tilbehør!
  • Veganost (valgfritt, fås på helsekostbutikker og en del dagligvarebutikker med litt utvalg)
  • Vegansk rømme (Oatly iMat Fraiche, eller lag selv) (valgfritt)

Lørdag: Pizza!
IMG_0429

For pizzatopping er det bare fantasien som setter grenser – her er litt inspirasjon!

Søndag: Tofu og duppe
IMG_7039

  • 2 pakker tofu
  • Liquid smoke (fås på Meny og enkelte andre butikker med godt utvalg – gir en god røyksmak)
  • Vegansk margarin (trenger 4 ss)
  • 1 l soyamelk (trenger 7-8 dl)
  • Gressløk eller persille til servering
  • Muskat

, , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uke 2: Handlelista | Norsk vegansamfunn - 13. March 2015

    […] Uke 2: Handleliste for kun middager […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[print_link]

Org.nr.: 895215732 / Bankkonto: 1503.71.30351 / e-post: kontakt@vegansamfunnet.no