Handlelista for de som har egne planer for frokost, lunch og mellommåltider, men som vil følge Veganmisjonens middagsmeny. Middagene er beregnet for to personer.
Tekst: Marit Ylvira Haugland
Basics
Dette er ingredienser du kanskje allerede har, ellers bør du gå til innskaffelse av det. Disse varene kan stå lenge i skapet, og brukes til mye forskjellig.
- Krydder: Salt, pepper, chili, paprikapulver, gressløk, karri, løkpulver, spisskummen, grillkrydder, oregano og kanel
- Grønnsaksbuljong
- Rapsolje (eller annen smakfri olje)
- Olivenolje
- Hvetemel
- Linfrø
- Sesamfrø
- Ris
Mandag: Bedagelig grønnsakssurr (med pasta)

- Eggfri (f.eks. grov) pasta
- 1 medium aubergine
- 1 rød paprika
- 5 sjampinjonger
- 1 brokkoli (trenger 1/2 i dag; kan bruke 1/2 som tilbehør i morgen, eller i tandoorien)
- 1 pose pinjekjerner (trenger en neve)
Tirsdag: Superenkle middagskaker

- Gulrøtter (trenger 2)
- 2 bokser kikerter (Eldorado og Rema1000 er de beste!)
- Tilbehør til middagskakene (f.eks. valgfri grønnsaker og hamburgerbrød/ris/poteter; se ellers veganbloggene for inspirasjon)
Onsdag: Tandoorigryte

- 1 pakke tofu (fås i flere butikker, f.eks. Alpro eller Blue Dragon sin, og ellers på butikker med asiatiske varer)
- 1 gul løk
- hvitløk (trenger 3 fedd i dag, 2 i morgen)
- 3 medium sjampinjonger
- 1 liten paprika
- Sukkererter
- 1 lime (trenger 1/2 i dag, 1/2 i morgen)
- 10 cherrytomater
- Tandooripaste (i hylla med indiske matvarer)
- 1 boks kokosmelk
- Frisk / tørr persille
Torsdag: Karrikaker

- 1 pakke tofu
- 1 pakke store hvite bønner
- 1 rødløk
- Havregryn (små)
- Frisk / tørr dill
- Tilbehør til middagskakene (f.eks. valgfri grønnsaker og hamburgerbrød/ris/poteter; se ellers veganbloggene for inspirasjon)
Fredag: Lynrask linsetaco

- 1 pakke tortillalefser
- 2 bokser kokte linser
- 1 pose tacokrydder (eller lag din egen av cumin, salt, pepper og chili)
- 2 tomater
- 1 avokado
- 1 boks mais
- Veganost (fås på helsekostbutikker og en del dagligvarebutikker med litt utvalg) (valgfritt)
Lørdag: Pizza!

Bunn:
- 4-5 medium poteter (skal kokes på forhånd)
- Sammalt rug (valgfritt)
Topping:
- 1 boks hakkede tomater med basilikum og oregano (eller krydre selv)
- 1 boks store hvite bønner
- 1 rødløk
- 2 friske tomater
- Sorte oliven
- Veganost (valgfritt)
Nøttepostei: - Valnøtter (1 dl)
- Mandler (1 dl)
Søndag: Søtpotetgryte

- 1 søtpotet
- 1 persillerot
- 1 gul løk
- hvitløk (trenger 3 fedd)
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 1 boks kidneybønner
- 1 boks hakkede tomater
- 1 (liten) boks mais
- Frisk / tørr persille
- (Ris)