FNs internasjonale belgfruktår: Bønner og linser i Botanisk hage
FNs internasjonale belgfruktår: Bønner og linser i Botanisk hage

FNs internasjonale belgfruktår: Bønner og linser i Botanisk hage

linsetarn

FNs internasjonale belgfruktår går mot slutten, men fortvil ikke! Hos Botanisk hage markeres begivenheten fortsatt med en egen belgfrukthage, til stor glede for alle belgfruktfrelste. Norsk vegansamfunns utsendte har tatt turen!

Tekst og foto: Mats Gullikstad

Sørøst i Botanisk hage på Tøyen i Oslo ligger en kjøkkenhage, som igjen er en del av den flotte urtehagen. Kjøkkenhagen er vanligvis en avdeling med grønnsaker, melplanter, korn, bærbusker og andre kjøkkenvekster.

Men i anledning FNs internasjonale belgfruktår har Botanisk hage gjort en vri og fylt hele kjøkkenhagen med dyrevennlige proteinkilder nemlig bønner, erter og linser!

Drømmehage for veganere

Her kan man tusle i ro og fred rundt planter og plansjer med veganvennlige budskap som “Spis mer erter, bønner, linser og kikerter”. Det er nesten så man tror man drømmer.

Trykk på bildene for å se dem i større versjon! Artikkelen fortsetter under albumet.

Folkeopplysning

Ved hver plantesort står det skilt med informasjon om botaniske og historiske fakta. Men det største utbyttet er kanskje å se med egne øyne hvordan linser og kikerter blir til før de havner i butikkhyllene.

De nevnte plansjene vektlegger riktignok kun helse- og miljøfordelene ved belgplantene. Men på nettsidene sine skriver Botanisk hage rett ut at “[d]en gode sammensetningen av proteiner gjør at belgplantene kan erstatte kjøtt.”

Ikke verst å få kostholdet sitt anerkjent av selveste Naturhistorisk museum!

Botanisk hage holder åpent alle dager 07-21. Det er helt gratis å gå inn! (Men man kan legge igjen et valgfritt beløp ved inngangen om man ønsker.) Veibeskrivelse finner du her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.