Møt folka bak det flunkende nye veganske matkonseptet «Ficus»
Møt folka bak det flunkende nye veganske matkonseptet «Ficus»

Møt folka bak det flunkende nye veganske matkonseptet «Ficus»

Foto av logoen til Ficus: "Ficus" skrevet med en serif-font med liten forbokstav i grønt. Over er det et tegnet et utsnitt av en halv fiken med samme penn/grønnfarge. Unders står følgende i løkkeskrift: "(com)passion food", også i samme grønnfarge og med samme penn.
Skal det være noen hjemmelagede sommerruller med grønt, raw cookies eller raw energy balls? Foto: Magdalena Bourguet.

Har du sett to jenter med kurver og poser fylt til randen med deilig vegansk snacks i en Oslo-park i sommer? Da var det mest sannsynlig Magdalena Bourguet (26) og Franchesca Raquel Machado (23), som har nettopp har startet et vegansk matkonsept ved navn «Ficus».

Tekst: Andrea Miranda Sand Bruer

– Vi har nettopp begynt med dette, så vi prøver oss fram og ser om det er interesse for dette. Vi beveger oss foreløpig bare rundt i byen her i Oslo – særlig parkene hvor det er flest folk –og selger sunne, veganske snacks som i tillegg er billigere enn andre steder, sier Magdalena, som har vært veganer i fire år og har en bachelorgrad i ernæring.

Hjemmelaget vegansnacks

Sammen med Franchesca går hun rundt i parker og selger vegansnacks til de som vil ha.

– Vi kan tilby blant annet rispapir-wraps med noe grønt, tahinidressing og/eller pesto; søte og salte «energy balls»; i tillegg til friske smoothies. Alt er hjemmelaget, sier Magdalena.

Inntil videre transporterer de all maten i poser og kurver, og går, trikker eller busser rundt fra park til park.

– Vi skulle gjerne ha hatt en vogn som vi kunne henge på en sykkel eller trille fremfor oss. Vi trenger hjelp til dette, egentlig, fordi jeg vet ikke hvor vi kan skaffe dette. Neste steg er jo å ha en vogn!

Felles lidenskap for mat

De to møttes gjennom felles bekjente, i hagen til bygården der de begge bodde.

– Vi har noen venner til felles, og vi ble introdusert for hverandre og bare klikka med en gang. Vi snakket masse om hageprosjektet mitt – og mat, som vi begge har en sterk lidenskap for!

Magdalena jobber for tiden på Sunkost Gunierus – et rene mekka for veganere.

–  Jeg har tidligere laget vegansk mat i Hausmania Café – hvor de holder på med oppussing nå – og fikk mye god respons på maten jeg lagde. Det var veldig gøy og inspirerende, så jeg ville gjerne fortsette med det! Derfor har vi startet dette prosjektet, sier Magdalena og smiler bredt.

Fotografi av to jenter (selfie) på t-banen. De smiler og holder opp to kurver foran seg, den ene med teksten "Energy balls" i sirlig skrift på en plakat festet på kruven, og med yin og yang-symbolet malt på. Det er goså foto av rå, vegansk snacks – runde baller med nøttestrøssel i muffinsformer og rå cookies.
Hold øynene åpne for disse to solstrålene (Franchesca t.v, Magdalene t.h) – og snacksen deres! Foto: Magdalena Bourguet.

Franschescha har bakgrunn fra hotellbransjen, og har reist verden rundt.
– På mine reiser våknet min interesse og lidenskap for mat og helse for alvor, sier Franschesca. I 2012 ble hun vegetarianer fordi hun mistet lysten på kjøtt og fisk etter å ha forstått hva som skjer med dyrene og miljøet. Nå bruker hun veldig få dyreprodukter – og er altså i full sving med å stable dette mobile vegansnacks-konseptet på beina sammen med venninnen Magdalena.

Har du kanskje noen tips til hvor de kan få tak i en vogn? Tips Ficus på deres Instagram-profil – som du også bør følge for å få med deg utviklingen til prosjektet! De har også en egen Facebook-side.

Norsk vegansamfunn oppfordrer hvert fall alle til å holde et godt øye med disse to – og vi krysser fingrene for at de snart tar over hele byen, og etter hvert Norge og resten av verden, med sin fantastiske vegansnacks!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.