Dyrevernseminar: Hvordan drive effektivt dyrevern?
Dyrevernseminar: Hvordan drive effektivt dyrevern?

Dyrevernseminar: Hvordan drive effektivt dyrevern?

dyrevernseminar

Fredag 4. oktober arrangeres det et åpent seminar om dyrevern på Litteraturhuset! Det blir foredrag, debatt, stands og en sosial etterfest. Norsk vegansamfunn er medarrangør sammen med Nettverk for dyrs frihet, Dyrebeskyttelsen Norge, NOAH og Norsk vegetarforening.

Hvorfor og hvordan bør vi kjempe for dyrs rettigheter? Dette er temaet for seminaret. Effektive arbeidsmetoder og hva dyrevernbevegelsen kan lære av andre sosiale bevegelser vil bli særlig vektlagt.

Det kommer fire foredragsholdere:

  • Nick Cooney fra USA er kjent for boken Change of Heart: What Psychology Can Teach Us About Spreading Social Change (2010). Cooney skal prate om forskjellige metoder og strategier for påvirkning og hva forskningen kan lære oss om deres effektivitet.
  • Martin Smedjeback fra Sverige er en fredsaktivist som skal prate om ikke-vold, og hva dyrerettighetsbevegelsen kan lære av andre bevegelser.
  • Siri Martinsen, leder av NOAH og en profilert norsk dyrevernsaktivist, skal prate om hvorfor dyrs rettigheter er en viktig sak
  • Rune Ellefsen er stipendiat ved UiO og forfatter av boken Med lov til å pine: Om bruk og beskyttelse av dyr (2013). Ellefsen skal prate om den norske dyrevernbevegelsens historie og hvorfor det i dag er viktig å tenke strategisk. Arrangementet er helt gratis og det er mulig å kjøpe (dyrevennlig) mat og drikke på etterfesten. Vi sees der!

Tid og sted:


Fredag 4. Oktober. Kl 17:00 – 21:00 (24:00)

Litteraturhuset i Oslo (Kjelleren). Wergelandsveien 29.

http://www.dyrevernseminar.no/

Facebook-event

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.