Coop med tre nye veganske produkter
Coop med tre nye veganske produkter

Coop med tre nye veganske produkter

Nå blir det enda enklere å velge vegansk: Coop lanserer flere vegetarprodukter – blant annet tre veganske!

Tekst: André Skoog og Andrea Bruer

Coops vegetarburgere, som ble lansert i sommer, var en stor suksess. Vegetarburgerne solgte ifølge Coop hele 45 % bedre enn deres bestselgende kjøttburger! Nå har altså Coop bestemt seg for å satse enda mer på plantebasert – til glede for både dyra, planeten og folkehelsa.

salatterningerTre veganske produkter

De veganske produktnyhetene «Pulled», «Tacofyll» og «Salatterninger» er nå å finne i de fleste Coop-butikker:

  • “Pulled” er revet erteprotein som passer utmerket til wraps og burger.
  • “Tacofyll” er et godt alternativ til kjøtt og passer selvfølgelig til taco.
  • “Salatterninger” passer bra i for eksempel salater og pasta.

Produktene ble presentert på en pressekonferanse forrige uke. Finner du dem ikke på din lokale Coop, kan du bare be dem bestille inn disse veganske herlighetene!

Høyt proteininnhold

De nye produktene fra Coop er laget av erteprotein. Erteprotein har et høyt proteininnhold, og inneholder alle de essensielle aminosyrene, på lik linje med kjøtt.

Man trenger altså på ingen måte å mangle proteiner på et vegansk kosthold! Les gjerne mer om hvordan du får i deg nok protein.

snapchat-1314535912336261948
Det var forskjellige som holdt innlegg om kjøttforbruk på Coops pressekonferanse, blant annet Håkon Lindahl fra Framtiden i våre hender. Foto: André Skoog.

Sparer 30 milliarder kroner

– Det er mange positive effekter av vegetartrenden. Kjøttproduksjon utgjør større klimautslipp enn all verdens transport til sammen. Derfor er de så viktig å redusere kjøttforbruket, sa fagansvarlig i Framtiden i våre hender, Håkon Lindahl, i et innlegg han holdt på pressekonferansen Coop holdt om sine vegetarprodukter.

Lindahl nevnte blant annet at en av Helsedirektoratets rapporter viser at den samfunnsøkonomiske gevinsten ved å følge Helsedirektoratet sine råd var hele 30 milliarder kroner hvert år. Ett av disse rådene er å redusere kjøttforbruket – noe vi i Norsk vegansamfunn selvsagt er hjertens enig i.

NVS fornøyde med satsningen

– Norsk Vegansamfunn setter stor pris på satsingen. At næringslivet forstår viktigheten av en vegetarisk satsing, er bare starten på eventyret, sier leder i Norsk vegansamfunn, Kristine Flunes.
– Vi forventer at flere henger seg på, og at det blir mer normalt å se flere veganske produkter i hyllene framover. Det er i hvert fall det vi skal fortsette å jobbe for, sier Flunes.

Ønsker du å støtte vårt hundre prosent frivillige arbeid? Bli gjerne medlem!

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.