Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Vegansk vår

1. mars 2015 @ 00:00 - 31. mars 2015 @ 23:55

Hva er det?

Vegansk vår er et nytt prosjekt her til lands i regi av Norsk Vegansamfunn, inspirert av internasjonale Veganuary og danske Marts med medfølelse (fra Mad med medfølelse). Dette er en måned hvor alle som vil, kan utfordre seg selv til å spise vegansk en måned. Motivasjonen kan variere; enten det er av hensyn til dyra, miljøet, eller helsa.

Vegansk vår er et nytt prosjekt her til lands i regi av Norsk Vegansamfunn, inspirert av internasjonale Veganuary og danske Marts med medfølelse (fra Mad med medfølelse). Dette er en måned hvor alle som vil, kan utfordre seg selv til å spise vegansk en måned. Motivasjonen kan variere; enten det er av hensyn til dyra, miljøet, eller helsa.

Hvorfor delta?

Kanskje du er litt skeptisk, men også en person som er villig til å gi deg selv en utfordring. Ved å delta får du muligheten til å utforske ny mat. Kanskje du også oppdager noen nye favoritter?

Eller er du opptatt av miljøet? Du presser sammen kartonger og slukker lys når du går ut av rommet, men vil gjøre mer? Å spise vegansk reduserer klimagass-utslippet ditt betraktelig, og blir blant annet av FN fremhevet som et viktig tiltak mot klimaendringer.

Du er glad i dyr og er opptatt av hvordan de behandles av oss mennesker. Å delta i Vegansk vår kan gi deg et nytt perspektiv på hvordan vi ser på dyrene i vårt samfunn og hvilken funksjon de har. Å redusere kjøttforbruket er en konkret måte å verne om dyrenes liv og helse.

Du er kanskje allerede vegetarianer, men har snust litt på veganisme? Overgangen fra vegetarisk til vegansk er ikke så stor som du kanskje tror, og vi kan hjelpe deg på veien med konkrete tips, så du kan oppleve veien til veganisme på en positiv måte.

Vi skal ikke påstå at du blir supersunn over natta ved å bli veganer. Men om du har litt problemer med kolesterol, så kanskje det kan være fint å prøve et kolesterolfritt kosthold en måned og se om du merker det.

Vi håper at lek og eksperimentering denne måneden med plantebasert mat, bidrar til at folk erfarer at et plantebasert kosthold ikke betyr mer tid, mer penger eller mindre smak. Tvert i mot vil nok mange få øynene opp for hvor mye vi faktisk har å velge i, og at maten smaker minst like godt!

De som trenger hjelp med motivasjonen kommer vi også til å støtte; vi skal skrive korte, informative artikler om hvorfor akkurat du bør velge vegansk, og graver nok også frem noe bra lesestoff fra Internettets arkiv.

Hvordan blir man med?

Man kan melde seg på arrangementet på Facebook. Der vil vi poste informasjon om nye artikler og nye mat- og handlelister som legges ut på nettsida vår.

Det kan imidlertid være vanskelig å få med seg alt i Facebook-mylderet, og vi sender deg derfor gjerne en e-post når vi legger ut artikler med matplan, handleliste og inspirasjon. Meld deg på mailingliste her.

Hva må jeg gjøre?

Du velger plantebaserte matvarer i en måned. Vi vil komme med tips til hva som finnes, og matplaner for de som vil ha noe konkret de kan følge. Rettene vil hverken være tidkrevende, dyre (pun intended) eller vanskelige. De inneholder kun mat du kan få tak i på nærbutikken.

Du blir ikke alene!

Ta gjerne med en venn eller flere på denne utfordringen! Vi vil at de som blir med kan hjelpe og støtte hverandre, samtidig som de kan få tips fra «etablerte» veganere. Det er lov å stille spørsmål, og vi vil gjerne høre fra dere hvordan dere opplever og erfarer denne tiden med ny mat for mange av dere.

#veganskvår

Ved å bruke hashtaggen #veganskvår, kan dere dele bilder av maten og opplevelsen deres på Instagram eller Facebook, og noe av dette kan det være vi gjerne vil dele på Facebook og denne nettsiden.

10689539_10153015294900605_2557359979791465166_n

Detaljer

Start:
1. mars 2015 @ 00:00
Slutt:
31. mars 2015 @ 23:55
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, , , , , , ,

Arrangør

Norsk vegansamfunn
View Arrangør Website