Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Fredensborg
Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Fredensborg

Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Fredensborg

Dette er en del av vår nye artikkelserie med anmeldelser av veganvennlige restauranter i Oslo! Restaurantene får poeng fra en skala fra 1-10 på kriteriene veganvennlighet, mat, service og atmosfære, pris og totalscore. På totalscore teller veganvennlighet og mat mest.

Av Marte Munkeli

Loving Hut er en internasjonal kjede av veganrestauranter, som tidligere hadde en filial i Parkveien. Denne stengte for et par år siden, og har vært dypt savnet av veggisfolk i Oslo. I januar 2014 åpnet imidlertid Loving Hut en spiseplass igjen – denne gangen i nye lokaler i Fredensborgveien, og med ny meny på plass.

Loving Hut fasade sett fra gaten. Foto.
Loving Hut, avdeling Fredensborgveien.

De ulike Loving Hut-filialene står fritt til å tilby sine egne spesialiteter, og menyen i Fredensborgveien er dermed ganske annerledes fra den gamle spiseplassen i Parkveien. Borte er burgerne fra tidligere*, og rettene som tilbys er basert på det asiatiske kjøkkenet. Menyen er rikholdig, og består hovedsakelig av ulike varianter juksekjøtt servert med saus og ris, i tillegg til nuddelretter, og andre småting som vårruller og sushi. Samt, kuriøst nok, vegansk hundemat.

Lokalet i Fredensborgveien er lite, og med sitteplass til bare fire-fem personer. Det er med andre ord lagt opp til hovedsaklig take away-virksomhet. Folka bak disken er hyggelige, og maten serveres raskt. Rettene smaker godt, om ikke ikke så spennende. For i motsetning til thaistedene i nærheten det er naturlig å sammenligne dem med, er Loving Hut sparsomme med grønnsakene. Kjøper du en rett med tofu og sopp, er det det du får. Sushialternativene faller i samme kategori – gode, men ikke så spennende. Å tilby standard kappa- eller tofumaki på en rendyrket vegansk spiseplass, er skuffende all den tid «vanlige» sushisteder i byen har spenstigere alternativer.

Porsjonene er overraskende små, og både jeg og min litt mindre storspiste venninne satt igjen med følelsen av at vi lett kunne spist en porsjon til. Overraskende er det også at selv om du foretrekker å spise i lokalene til Loving Hut, får du maten servert i isoporkartonger, med plastbestikk til. 

Marte spiser maki på Loving Hut. Foto.
Marte tester Loving Hut sine makibiter.

Det er litt vanskelig å vite hva man skal mene om dette spisestedet. Det er selvfølgelig kjempebra med et helvegansk spisested, og bor eller jobber man i nærheten er det greit å ha muligheten til et raskt måltid her. Er man (som meg) glad i juksekjøtt er det et bredt utvalg. Det er imidlertid mulig jeg har blitt bortskjemt av gode veganske matopplevelser, for jeg synes ikke hundre kroner for noen (riktignok gode) biter glutenkjøtt servert med saus og ris i isopor er et røverkjøp lenger. Da er det bedre å gå for sushien, som derimot er svært rimelig. De som ønsker seg en en hyggelig plass å sitte ned for å nyte maten, vil bli skuffet. Dette er en take away-plass, og det er vanskelig å finne matro stablet opp på en krakk ved en bardisk mot veggen, med en isoporboks og plastbestikk.

Det er noe velment og sympatisk, men likevel uinspirert over Loving Hut sin avdeling i Fredensborgveien. Lokalene er det vanskelig å gjøre noe med, men litt mer inspirert mat og større porsjoner kunne hevet spisestedet noe. **

Veganvennlighet: 10/10

Mat: 6/10

Service og atmosfære: 5/10

Pris: 7/10

Totalt: 7/10

 

* I april åpnet Loving Hut også en lokasjon i Bjerregaardsgate. Denne vil få egen omtale.

** Anmeldelsen er basert på flere besøk

Marte Munkeli. Foto.

Litt om Marte Munkeli, artikkelforfatter og leder i  NVS:

Jeg har bodd i Oslo i ti år, og vært vegetarianer i alle disse årene. Siden jeg stadig har sklidd mer og mer over i veganernes rekker, og nå regner meg som en av dem, er det en ny utfordring å finne bra steder å spise. De fleste steder klarer jo å mekke en pizza eller omelett, men hvem klarer å lage mat helt uten bruk av animalske ingredienser – og uten omstendelige forklaringer i forkant?

Jeg liker å tenke på meg selv som en pionér som fryktløst og med hevet hode går restaurant-Oslo i møte og høyt og tydelig spør «…Unnskyld meg, men har dere noe vegansk?»

4 kommentarer

  1. Lopez

    Jeg gir 4/10. Alt for små porsjoner og dyrt. Da jeg var innom hadde de ikke mulighet for kortbetaling heller. Til sammenligning har Vega som ligger 150m unna lunchbuffet til 100 spenn.

  2. jack

    Ganske enig med denne artikkelen, god mat og flotte mennesker. Men dette er jo en takeaway shop da, så servert i isopor boks og plastikk bestikk er vel vanlig. Men overall så gir jeg 9/10 :)stå på med flere vegan mat!

  3. Pingback: Martes veganguide til Oslo: Loving Hut, avdeling Bjerregaardsgate | Norsk vegansamfunn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.